fbpx
5 tips

5 tips til hvordan skrive på sosiale medier!

Synes du det er utfordrende å skrive gode innlegg i sosiale medier? Godt innhold er helt avgjørende for å lykkes på sosiale medier, siden tekst er en super mulighet for å påvirke! Spesielt måten du ordlegger deg har stor betydning for å nå kundene dine. Du har kanskje fokusert på at «stiv og kjedelig tekst treffer ikke» og «tilpass innhold etter kanalen budskapet skal formidles i», men allikevel sliter med engasjement på innleggene dine. Så hvordan skriver du på sosiale medier, slik at du kan engasjere følgerne dine?

Visste du at vi i snitt i 2019 scrollet nedover på telefonen tilsvarende 180 meter hver eneste dag? Dette tilsier at vi mennesker bruker mye tid på telefonen og at det gjelder å skille seg ut i mengden, slik at vi stopper opp på akkurat din bedrifts post. Derfor har vi i dette blogginnlegget samlet 5 tips til hvordan du bør skrive på sosiale medier.

  1. Spill på følelser og gjenkjennelse

Det gjelder å fange oppmerksomhet hos leseren med engang, siden du som markedsfører kun har noen sekunder til å vekke mottakerens interesse. Ved å spille på mottakerens følelser kan det skape interesse, siden da kan mottakeren kjenne seg igjen og begynne å reflektere over posten. Dette kan gjøres med et åpent spørsmål eller en fengende overskrift, som for eksempel «Har du…» eller «Visste du at»? Ved å stille et spørsmål til mottakeren gir du ikke bare masse informasjon, men får hjernen deres til å aktivere en tankeprosess.

Tall er også en effektiv måte å skape interesse på, siden det virker inn på oss mennesker og teksten din mer pålitelighet (Wilhelmsen, 2020). Eksempelvis «Visste du at 8 av 10 nordmenn…?» eller «80% kvinner liker….».

2. Gå rett på sak og start med det viktigste først

Når du skriver, bør du skape leselyst til å lese videre og vise at du forstår kundenes behov. Dette fordi kundene raskt ønsker å vite hva innlegget handler om. Hvis det tar for lang tid for kunden kan vedkommende lett droppe å lese videre. Her er det viktig å få fram formålet med teksten tidlig i innlegget når du skriver. Skal du informere om et nytt produkt eller skal du overbevise om å kjøpe et produkt?

Du bør også tenke over hvem skriver til, slik at du tilpasser teksten etter det. Er det nye kunder eller eksiterende følgere? Her er det lurt å skrive fra leserens perspektiv, slik at de forstår bedre ditt innhold. En fin måte å gjøre dette på er nettopp å benytte seg av det vi skrev i punkt 1, altså spill på følelsene til mottakeren.

3. Skriv kort og presist

Vi har ofte mye på hjertet som vi ønsker å skrive, men det kan hende ikke alt er interessant for leseren. På sosiale medier gjelder det å skrive presist og ikke altfor langt i et innlegg tilpasset den du skriver til. Her bør du sørge for enkle setninger, slik at teksten ikke blir tung å lese for mottakeren. Et tips her er å kutte ut unødvendige ord, særlig småord.

Hvis du skal skrive fordeler med et produkt kan en fin måte å gjøre dette på være skrive det punktvis, slik at det blir enklere for mottakeren å få med seg fordelene. Dermed blir teksten mer presis for leseren og de kan få med seg ditt innhold. Dersom du skriver en blogg er det lurt å benytte små sitater fra teksten, slik at du gir leseren en smakebit av hva han/hun kan forvente å få svar på. På den måten kan mottakerne få en føle at de får bruk for innholdet og velge å besøke din nettside.

4. Skriv personlig og bruk emojies

En stor utfordring i skrivestilen er nærhet til lesere. Som markedsfører bør du ikke skriv «man» til mottakeren, men bruk heller pronomener som «du» og «vi». Det er vanskelig å holde på interessen til leseren. Ved nettopp å bruke slike pronomen kan leseren kjenne seg igjen i situasjonen og velge å lese videre for å vite om det er noe han/hun bør få med seg.

En annen metode som kan skape nærhet til leseren kan være å benytte emojies i teksten. Dette er en fin måte å bryte opp teksten og gi leseren en pause. Samtidig kan emojies forsterke budskapet hvis du benytter relevante som samsvarer med budskapet. Dermed kan teksten blir mer spennende for leseren fremfor tørr og kjedelig å lese. Emojies kan sees på som det «digitale kroppsspråket», noe som tilsier at dette er en super mulighet for bedriften din til å kommunisere litt mer personlig i tekstene på sosiale medier. I enkelte tilfeller kan også emjoies kommunisere følelser bedre enn ord. Men husk alt med måte, ikke bruk for mange emojies. Det kan fort virke «uprofesjonelt». Vi anbefaler deg å benytte emojies som samsvarer med din merkevare og bedrift, slik at mottakeren oppfatter bedriften på riktig vis.

Noen eksempler på samsvar med merkevare og emjoies:

  • Hvis du skal få mottakeren til å kommentere kan du benytte 🙋
  • Hvis bedriften din selger plantebaserte produkter kan du benytte 🌱
  • Hvis du oppfordrer til å tagge noen kan du benytte 👥 👫

5. Avslutt med «Call to action»

Siden sosiale medier er en unik måte for toveiskommunikasjon bør du benytte deg av dette i din skrivestil på kanalene. En fin måte å gjøre det på er gjennom CTA (call to action). Dette kan du gjerne avslutte teksten din med, slik at du oppfordrer mottakeren til å gjøre en handling.

Noen eksempler kan være:

  • «Kommenter hvis du har prøvd…»
  • «Lik hvis du er enig»
  • «Tagg noen du mener…»
  • «Del gjerne videre»
  • «Trykk ut linken i bio for å lese mer»
  • «Besøk nettsiden for mer informasjon»
  • «Register deg for nyhetsbrev»

Hvis din bedrift selger et konkret produkt er CTA en super mulighet, slik at du kan oppfordre kundene dine til kjøp.

Finn ut hva som fungerer best hos din målgruppe

Det er ikke noe fasit svar på hva som vil skape engasjement, bli likt og delt. Allikevel håper vi disse tipsene kan hjelpe deg med å skrive bedre på sosiale medier for din bedrift. Vi anbefaler deg å fokusere på måten du skriver på i sosiale medier, slik at postene dine er godt gjennomtenkte. Husk at du kan spørre kollegaer om å lese over teksten din for å få innspill fra en annen vinkel. Det kan også være fint å lese teksten høyt for deg selv for å se om det lyder bra. Alt i alt gjelder å prøve og feile, slik at du kan finne ut av hva som fungerer best hos akkurat din målgruppe.

Meld deg inn i vårt nyhetsbrev under! Få ukens bloggtemaer rett i innboksen på mail!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *