
Hvordan lage en bra bedriftsprofil på Linkedin
I dag er det er over 675 mil. medlemmer på Linkedin, og i de siste årene har Linkedin vokst til å bli en av de største plattformene med fokus på jobb relasjoner og nettverksforbindelse. På plattformen kan man som bedrift lette etter og finne gode nettverksforbindelser ved å ha direkte online kontakt med spennende og erfarende jobbsøkere. Linkedin gir bedrifter muligheten til å se på jobbsøkeres CV og søknadsprofiler, og man får mye enklere toveis-kommunikasjon gjennom plattformen.
Linkedin handler om jobbmuligheter, og uansett hva hensikten din er, så ser vi noen fellestrekk som kan gjøre din bedrifts profil mer attraktiv for jobbsøkere.
God beskrivelse av virksomheten
I motsetning til Instagram og Facebook, har Linkedin flere tydelige retningslinjer for hvordan plattformen skal brukes. Plattformen blir brukt som en online jobbannonse for bedrifter, og motivasjonen som brukerne har påvirker hvordan bedrift-kontoen skal struktureres.
Som bedrift er det viktig å ha en god biografi som skal belyse hvem bedriften er. Det vi ofte ser, er at bedrifter alltid tar med disse punktene i bioen;
- Hvor stor bedriften er? (antall ansatte og geografi)
- Hvilken bransje den tilhører?
- Eier struktur? (eks privat eid)
- Bedriftens verdier?
- Hvordan det er å jobbe i bedriften?
Den viktigste delen av bioen er beskrivelsen av «hvordan det er å jobbe i bedriften». Du må alltid huske på at forbrukerne på Linkedin ser enten etter jobb eller er opptatt av nettverksforbindelser i næringslivet. Så for å ha en god Linkedin profil, må man beskrive virksomheten fra et jobbsøker perspektiv.

Har du en
bedrift-konto?
En enkel profil med relevante innlegg
Når man skal lage en biografi med en god beskrivelse av bedriften, må man huske på at den trenger ikke være overkomplisert med mange detaljer. Den viktigste delen er å ha en profil som kort og presist nevner fordelene med bedriften, samt arbeidsmiljøet. Mange bedrift-kontoer har lagt inn andre deler av sin virksomhet under «tilknyttede-sider» på profilen, slik at man har en mer profesjonell side.
Linkedin gir deg også muligheten til å vise hvem som jobber i bedriften, slik at alle som har vært inne på kontoen kan se hvor mange og hvem som jobber i bedriften. Plattformens distribusjonsegenskaper gjør det mulig å dele kontoen ofte og til mange brukere avhengig av hvor mange som følger den. De beste Linkedin profilene har mange av sine ansatte på plattformen, slik at man kan dele bedriften oftere til potensielle nye jobbsøkere.
Linkedin har også en premium versjon, der man kan ha mer hyppig innsikt i bedriftens arbeid, noe som kan tiltrekke mer avanserte jobbsøkere. De aller fleste bedriftene har mer innsikt på premium versjonen til Linkedin.
Når det kommer til hva slags type innlegg på Linkedin. Er det mange som publiserer innlegg som handler om relevante saker som skjer internt i bedriften, men også saker som engasjerer til diskusjon i kommentarfeltet:
«Vil du ha sommerjobb hos IKEA?»
«Slik reduserer G-sport sløsing av produkter»
Poenget handler om at man skal bygge profilen sin slik at man viser til en attraktiv arbeidsplass, som skal tiltrekke «de beste» jobbsøkerne. Og akkurat som i de andre sosiale plattformene, må man engasjere seg med brukere som skriver i kommentarfeltet eller deler innlegg fra virksomheten videre.
Videoinnlegg og innlegg som handler om jobbmuligheter, er de innleggene som skaper mest engasjement for bedriften. Dette tyder på at bedrifter som er opptatt av å ha en god profil, bør dele innlegg som man bare kan finne på Linkedin og ikke i de andre sosiale plattformene. Vi ser også at bedrifter som bruker «storys» legger mye vekt på å få brukere til å besøke egen hjemmeside for å øke trafikken rundt sine «eide plattformer». Dette gjør de ved å bruke «se mer» funksjonen eller dele storys som er en liten del av et innlegg på bedriftens profil.
Hvis du syntes dette var til hjelp legg igjen en kommentar og del innlegget!! Samtidig abonner på vårt nyhetsbrev for å bli varslet om nye spennende innlegg!!!
- Kilder:
- https://Linkedin.com
- https://linkedbooster.app/tuyen-dung-linkedin-hieu-qua-cung-voi-linked-booster/

